infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Az első találkozás (videokonferencia)

2014.02.02. 19:40 hiúz

Január 31-én izgatottan gyűltünk össze az informatikateremben, hiszen ez volt az első alkalom, hogy „személyesen” találkozhattunk a programban résztvevő jászkiséri diákokkal. Videokonferenciát tartottunk.

dsc00437.JPG

A Csete Balázs Általános Iskoláról, a diákjairól és a tanárairól sok mindent megtudhattunk bemutatójukból. Az iskola névadója, Csete Balázs, egykori rajztanár, néprajzkutató. Az intézménybe több mint 500 gyerek jár, szerintem mindenki szívesen tanulna ott. Miért? Mindjárt felsorolom! Fantasztikus iskolájukban a tornaterem mellett uszoda található, melyet kéthetente testnevelésórán is használ minden osztály. Sőt, délutánonként bejárhatnak a diákok, ha kedvük és idejük engedi.  

Sok szakkörük a sporttal és tantárgyakkal kapcsolatos, van például történelem, magyar, természetismeret, kézilabda, úszás stb. A gyerekek tanulói laptopokat használnak, ezek segítségével könnyebb az információszerzés. A csapatmunka is fontos szerepet játszik a tanulásban.

dsc00440.JPG

Szép szokás náluk, hogy nagyobb ünnepeken közös rendezvényeket tartanak, ilyen pl. a karácsony, a névadójuk évfordulója, a Mikulás-nap vagy a suli-gála. Természetesen vannak versenyeik is, amelyekre a diákok szívesen iratkoznak fel.

A bemutató megtekintése után skypoltunk: megtapsoltuk egymás filmjét, majd kérdezgettünk arról, ami felkeltette az érdeklődésünket. A beszélgetés során kiderült, hogy van miért irigykednünk rájuk, de az is, hogy sokban hasonlítunk is. Kár, hogy csak rövid ideig találkozhattunk az internet segítségével, mert a jászkiséri gyerekek sulibulira készültek.

dsc00442.JPG

Jó szórakozást kívántunk nekik, és azzal búcsúztunk, hogy májusban személyesen találkozunk, de addig is ott az internet…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr607526184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása