infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Sümegen jártunk... - 1.nap

2014.05.08. 14:50 hiúz

 

Hosszas várakozás után végre eljött május 4-e, mikor is létrejött az első személyes találkozó a két iskola diákjai között. A jászkiséri gyerek 6 órás utazás után látták meg a sümegi várat, ami jelezte, hogy hamarosan megérkezünk.

dscn1327.JPG

Az első napon a szállás elfoglalása után városnézésre indultunk, amelynek során először a ferences templomot tekintettük meg. Itt található a Dunántúl egyik legszebb barokk emléke a félköríves alaprajzot követő, gazdag faragással és aranyozással díszített oltár. Lehetőségünk volt az oltár mögé menni, ahol a hívek tisztelgő adományai láthatók. 

dscn1347.JPG

Ezután elsétáltunk a Püspöki palota és Kisfaludy Sándor lakóháza mellett is. A város központjában megnéztük Ramassetter Vince szobrát, majd meglátogattuk az iskolát.

dscn1401.JPG

Vacsora után tanulóink találkoztak a sümegi diákokkal. Már ekkor kezdtek kialakulni barátságok.

 

dscn1443.JPG

A jó hangulatú esti beszélgetés után tanulóink nyugovóra tértek. Az első este kissé nehezen akart menni az alvás, de végül csak sikerült a nagydumásoknak is elaludniuk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr606135225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.