infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Bepillantás a szakköri munkába...

2014.05.26. 21:10 hiúz

A történelem szakkör foglalkozásán Erdély nagy tájegységeivel és néprajzi értékeivel ismerkedtünk meg.

Feladatunk volt a partiumi és az erdélyi területek földrajzi meghatározása, művészetek, hagyományok, népzene, néptánc, építészet megismerése. A foglalkozáson éltünk az IKT eszközök adta lehetőségekkel. Az erdélyi virtuális körút lehetőséget adott az itt élő magyarság megismerésére. Megállapítottuk, hogy Székelyföld és Gyimes szinte külön történelmi, nyelvi, néprajzi sajátosságokkal rendelkezik.   Az „utazás” során számtalan, a jövőben hasznosítható ismeretre tettünk szert. Betekintést kaptunk Székelyföld történelmi, vallási emlékeibe is. Erdély egy-egy szép templomát, székely kapuk gazdag faragású műremekeit fedeztük fel képeken Magyarvalkón, Magyarvistán, Bögözön és Gerencén. A fordulatokban gazdag, színes székely nyelvjárásról gyűjtöttünk anyagot. A foglalkozást egy általunk elkészített kisfilm megtekintésével zártuk.

Úgy gondoljuk, hogy élményekkel gazdagon, az elkövetkezőkben a látottakat hasznosítva, egy kicsit más magyarság tudattal tértünk haza erről a foglalkozásról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr107193711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.