infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Társadalmi egyenlőség kérdései

2014.06.04. 23:11 hiúz

 

P6040155.JPGEz az előadás rendhagyó volt abban a formájában, hogy filmvetítés adta a gerincét. Az előadás első részében gondolatébresztő jelleggel, a tanulók életéből vett példákon át a fogalom megismertetése, értelmezése történt meg. Ezt a tanulók már saját tapasztalataikkal, gondolataikkal egészítették ki. Közös álláspontot alakítottak ki, megállapították, hogy ők maguk is képesek tenni a társadalmi igazságosság és egyenlőség érdekében.

 Ezután megnéztük Az utolsó padban című filmet. Ez a film a hetvenes évek közepén készült, s aktualitása ma is érvényes, ha nem is ennyire élesen, mint ahogyan a film bemutatja. A középpontjában egy hátrányos helyzetű roma család áll, a főszereplő a család leánygyermeke, aki a nagyvárosi iskolába bekerülve szembesül számos olyan problémával, melyekkel korábban nem találkozott. A film azt a folyamatot mutatja be, a környezet hogyan befolyásolja hozzáállásával negatív, vagy pozitív irányba az asszimilációt. A gyerekek számára közérthető nyelvezettel, értelmezhető, a világukhoz közel álló szituációkon keresztül ismerhetjük meg ezt a komoly társadalmi problémakört.

P6040159.JPG

A film után a gyerekek közösen értékelték, a mai napokra vetítették a problémát, s összegyűjtötték, hogyan tudnak pozitív magatartással a mindennapokban is hozzájárulni a társadalmi egyenlőség megteremtéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr626787807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása