infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Szilvásváradi kirándulás

2014.08.29. 22:27 hiúz

DSCN2354.JPG

Egy kellemes nyárutó reggelen fél kilenckor gyülekeztünk az iskola előtt, hogy elinduljunk Szilvásváradra, ahol egy ősfoglalkozás részesei lehettünk a túrázás előtt.

Néhány percet késtünk, de egy nagyon kedves geológus fogadott minket. A foglalkozáson visszarepültünk az időben egészen az őskőkorig. Innen indulva, a kiállítási helyszíneket végigjárva bepillanthattunk az őskőkori, újkőkori, bronzkori, szkíta, valamint a kelta emberek mindennapjaiba.

DSCN2368.JPG

DSCN2372.JPG

Csuda érdekes dolgokat hallottunk, gondolatban a mesék világába is eljutottunk, megtudtuk az eredetét annak, hogy a táltos paripa parazsat eszik, vagy hogyan lesz a békából királyfi.

A foglalkozás első része játékkal ért véget, minden kiállítóhelyen korban oda nem illő tárgyakra vadászhattunk. Volt könnyebb, például megtalálni az őskőkorban a lámpát, vagy a bronzkorban a ceruzát, de akadtak nehezebbek is.

DSCN2389.JPG

A szünetben kipróbálhattuk a különböző ősi tevékenységeket, pattinthattunk nyílhegyet, őrölhettünk kézimalommal, vagy fejhettünk „műkecskét”. Szünet után következett a legizgalmasabb rész, az ősember módszerével és eszközeivel elkészíthettük saját kőbaltánkat, melyet boldogan hoztunk este haza.

DSCN2391.JPG

A foglalkozás után még tettünk egy túrát a fátyolvízeséshez, mely a sok esőzés miatt most nagyon szép volt. Sajnos az ősember barlangjáig nem mentünk fel, mert elég felázott volt a talaj.

 

DSCN2399.JPG

Fél hat körül kellemesen elfáradva szálltunk fel a buszra, hogy másfél óra múlva élményekkel gazdagon hazaérjünk.

Nagyon érdekes, izgalmas kirándulás volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr106787853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása