infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Szavalóverseny Sümegen

2015.01.23. 19:29 hiúz

2014_nov_-dec_138.jpg

          2015. január 21-én, a magyar kultúra napján tartottunk szavalóversenyt. Így emlékeztünk meg erről a jeles napról iskolánkban. A versenyre már régebben elkezdtünk készülni, amikor magyartanáraink megadták a kötelező verseket. Az 6. osztályosoknak József Attila: Szeretném, ha vadalmafa lennék, a 7-8. osztályosoknak József Attila: Tél című költeményét jelölték ki. Azt mondták, azért József Attila műveket választottak, mert 2015-ben van Születésének 110. évfordulója, így arról is megemlékezünk. A szavalóversenyre még egy szabadon választott verset is meg kellett tanulnunk.

2014_nov_-dec_113.jpg

             Amikor elérkezett a várva várt nap nagy izgalommal gyülekeztünk a verseny helyszínén. Egy rövid megnyitó és tájékoztató után bemutatták a zsűrit, majd elkezdődött a verseny. Szebbnél szebb szavalatokat hallgattunk meg. Először a szabadon választott verseinket mutattuk be. Volt köztük néhány igazán vidám, de akadtak megható költemények is. Egy kis szünet után a kötelező József Attila verset mondtuk el.  Majd a zsűri visszavonult, hogy megbeszéljék a helyezések sorrendjét.  Természetesen külön díjazták az  6. és a 7-8. osztályosokat. mi nagy izgalommal vártuk a döntést. Bár a kicsit hosszabbra nyúlt megbeszélés alatt mi is megtárgyaltuk, hogy ki tetszett nekünk és miért.

Végre a zsűri döntése is megszületett, és egy rövid értékelés után szólították is a díjazottakat.

Az 6. osztályos korcsoportban

  1. helyezett Csizma Blanka 6.a
  2. helyezett Kovács Dominika 6.a

III. helyezett Pál Tímea és Kós-Hutás Mandula 6.a

A 7-8. osztályos korcsoportban

  1. helyezett Bozovic Zorka 7.c
  2. helyezett Pintér Veronika 7.b

III .helyezett Kovács Nóra 7.b

Gratulálunk a helyezetteknek!

            

                                                                   Forgács Karolina

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr857415648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása