infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Földrajz szakkör Sümegen

2015.02.21. 10:52 hiúz

        Nagyon örültem, amikor bekerültem a pályázatot megvalósító csapatba, hiszen sok program lehetőséget kaptunk és megismerkedhettünk a jászkiséri gyerekekkel. Én a szakkörök közül a földrajz szakkört választottam, mert szeretem ezt a tantárgyat és a Zoli bácsi humorát.

dscn0234.JPG

       Már az első foglalkozáson meglepődtem, amikor arra kért bennünket a tanár bácsi, mondjuk meg, mit szeretnénk csinálni a szakköri foglalkozásokon, mi érdekelne bennünket, mert azt belevesszük a programba. Igaz voltak közöttünk hatodikosok és hetedikesek is, de nem közvetlenül a tankönyvi anyagokkal foglalkoztunk.

dsc00608.JPG

    Készítet az egyik kislány egy „Szeretlek Magyarország” játékot, aminek a szabályait közösen dolgoztuk ki. Megtanultuk az internetes keresés szabályait, hol találhatjuk meg a minket érdeklő dolgokat. A különböző felszínformákhoz sok-sok képet kerestünk, így tudatosulhatott, melyik hegy milyen.  Több foglalkozáson ismerkedtünk az óceánokkal, tengerekkel, az áramlásokkal és a szennyeződésük veszélyeivel, megnéztük milyen hatással van a felmelegedés a sarki jégpáncélokra.

      Megismerhettük, milyen összefüggés van az éghajlat és a mezőgazdaság között, ez milyen hatással van az ott lakók életére. Itt is beszéltünk a környezetkárosításról és példákat kerestünk rá az interneten.

      Részletesebben beszélgettünk más kontinensek kultúrájáról, az ott élők szokásairól és mi történik akkor, ha nem tudjuk elfogadni a másságot. Így megismerkedtünk a mohamedánok, zsidók, hinduk életével. Ezekhez nagyon sok anyagot találtunk az interneten.

      Többször elmentünk kirándulni a környékre. Voltunk a Várhegyen, a Fehérkőnél, gyűjtöttünk kövületeket és próbáltuk meghatározni a korukat.

dsc00582.JPG

     Külön foglalkoztunk a Jászsággal és a jászokkal, mielőtt Jászkisérre utaztunk. Itt szembesültem először azzal, mi az Alföld.

      A legfontosabb amit megtanultam a szakkörön, kérdezni, érdeklődni nem szégyen, ha érdekel valami, nézzek utána, erre van a számítógép. Ja és még egy fontos dolgot, a gép előtt is lehet párban, kis csoportban dolgozni és így sokkal érdekesebb.

                                                                                                    Bakos Bálint

                                                                                              8.b osztályos tanuló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr637193839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása