infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

Pályázati azonosító

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0024

Utolsó kommentek

Foglalkozás a társadalmi egyenlőségről

2014.07.02. 21:29 hiúz

     A foglalkozásra kíváncsian érkeztünk, nem tudtuk pontosan megfogalmazni magunknak sem, miről is lesz szó, mit jelent a társadalmi egyenlőség kifejezés.

dsc01494.JPG

     Andi néni rövid bevezetése után gondolattérképet készítettünk, ahová mindenki felírhatta, mi jut eszébe a fogalom hallatán, mit tippel, mi minden tartozhat ide. Ezután megbeszéltük, „rendbe raktuk” a felírt szavakat. Majd az Európai Unió és Magyarország ezzel a témával foglalkozó rendelkezéseit, törvényeit néztük át röviden. Egyre inkább világossá vált, hogy mit is jelentenek a legfontosabb fogalmak, amelyeket gyakran hallottunk már, de nem igazán értettük azokat (egyenlőség, esélyegyenlőség, védendő csoportok, fogyatékkal élők, diszkrimináció, hátrányos helyzet stb).

dsc01503.JPG

       Kicsit beszélgettünk még a mai magyar helyzetről, arról hogy mi mit tehetünk a hátrányos helyzetűek életének megkönnyítéséért. Többen meséltek saját, megtörtént eseteikről.

dsc01519_1.JPG

       A foglalkozást játékos feladatok tették kicsit vidámabbá. Próbáltuk átélni, hogy milyen lehet úgy tájékozódni a környezetünkben, hogy nem látunk, nem hallunk, nehezen mozgunk. Például illatokat ismertünk fel bekötött szemmel, párunkat próbáltuk megtalálni hangok alapján, szájról olvastunk. A végén bizalom- és szerepjátékokat is játszottunk.

                                                                          Bozovic Zorka 7.c

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozosjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr397415528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása